Home » Voeding » Vocht

Vocht

6 redenen waarom alcohol je training nadelig beïnvloedt

Alcohol

Je spieraanmaak wordt minder door alcohol Uit onderzoek is gebleken dat alcohol slecht samengaat met de eiwit aanmaak. Om spieren aan te maken is het hormoon testosteron nodig. Door alcohol schiet de testosteron spiegel omlaag en de cortisol (stresshormoon) juist omhoog. Cortisol heeft een nadelig effect op je spieraanmaak. Je raadt het al.. Je zal eerder spieren afbreken dan aanmaken ... Lees meer »

Vocht

Het menselijk lichaam bestaat ongeveer 55% uit water. Als we de vetmassa eraf halen, bestaan we zelf voor 75 % uit water. Water is belangrijk voor transport in ons lichaam. Bloed, urine en zweet bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Door verschillende mineralen wordt water op zijn plek gehouden. Hierbij spelen Natrium en Kalium een belangrijke rol. Verder is ... Lees meer »

Alcohol

Algemeen Alcohol is een stof die wordt gerekend tot de genotsmiddelen. Alcohol levert energie, meestal in de vorm van warmte. Alcohol wordt tot een niet essentiële voedingstof beschouwd.  Voedingskundig speelt alcohol geen rol van betekenis bij het uitoefenen van de sport. Alcohol heeft vooral een ontspannende werking. Toch wordt aan alcohol een prestatieverhogend effect toegeschreven. Zo kunnen bepaalde wedstrijdspanningen en ... Lees meer »