Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/samtim/domains/fitdoorfitness.nl/public_html/wp-content/themes/fdf/functions/theme-functions.php on line 0
Word leniger in 2 minuten - Lenigheid, Trainen
Home » Trainen » Lenigheid » Word leniger in 2 minuten

Word leniger in 2 minuten


Word leniger in 2 minuten
Dit lijkt onmogelijk, maar niks in minder waar. Doe de oefening en ontdek het zelf!


De biceps zorgen voor het buigen van de elleboog. Dit klopt en is een logische gedachte. Maar volgens Thomas Myers moeten we het lichaam niet zo bekijken. Spieren werken altijd samen en zijn afhankelijk van elkaar. Thomas Myers, het brein achter anatomy trains, onderzocht het menselijk lichaam en ontdekte dat spieren met elkaar verbonden zijn door bindweefsel, ook wel facie genoemd. Er werden verschillende lijnen ontdekt. Een verkorting van het bindweefsel om de kuitspier kan resulteren in hamstringklachten en lage rugklachten, of zelfs nekpijn.

Lenigheid is dus niet altijd afhankelijk van spieren, maar ook van het bindweefsel dat om de spieren heen ligt. Door het oprekken van het bindweefsel kan enorme winst in lenigheid worden geboekt.

Oefening

  1. Ga rechtop staan met de knieën gestrekt. Probeer nu met je handen de grond te raken. Kijk hoever je komt.
  2. Kom weer rechtop en ga met 1 voet op een rollend voorwerp staan, zoals een golfbal. Zorg dat het gewicht op het rollende voorwerp rust. Rol nu 1 minuut rustig heen en weer. Daarna wordt hetzelfde uitgevoerd met de andere voet. Zorg dat je druk uitoefent op je voet. Zo masseer je het bindweefsel los onder je voet.
  3. Ga weer rechtop staan en probeer wederom met gestrekte knieën met je handen de grond te raken. Merk je verschil?
De biceps zorgen voor het buigen van de elleboog. Dit klopt en is een logische gedachte. Maar volgens Thomas Myers moeten we het lichaam niet zo bekijken. Spieren werken altijd samen en zijn afhankelijk van elkaar. Thomas Myers, het brein achter anatomy trains, onderzocht het menselijk lichaam en ontdekte dat spieren met elkaar verbonden zijn ...

Beoordeling

Wat vond je van dit artikel?

Gebruikers beoordeling: 5.35/5 ( 6 stemmen)
0

Geef een Reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*