Home » Trainen » Kracht

Kracht

10 redenen om aan krachttraining te gaan doen

krachttraining

Krachttraining is één van de meest effectieve methodes om af te vallen. Het is wetenschappelijk bewezen dat krachttraining in combinatie met intensieve cardiotraining de meest effectieve manier is om af te vallen. Krachttraining heeft een positieve invloed op je insuline aanmaak. Door het opbouwen van spieren, vergroot je zowel de ontvankelijkheid van de spieren voor insuline en hun vraag naar ... Lees meer »

Krachttraining in het algemeen

Krachttraining kan gebruikt worden voor allerlei gestelde doelstellingen, denk bijvoorbeeld aan gewichtsafname of toename of aan sportspecifieke krachttraining of misschien krachttraining in het kader van revalidatie en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Krachttraining is onder te verdelen in verschillende vormen van kracht, hieronder staan ze beschreven: Krachtuithoudingsvermogen een beweging langdurig uit kunnen blijven voeren vaak in ... Lees meer »

Krachttraining & Cardiotraining

Algemeen In veel fitnesscentra en op veel fitnessapparatuur staat iets uitgelegd over vetverbranding in bepaalde hartslag zones. Veel mensen gebruiken dit advies en staan soms uren in de week op een bepaald cardiotoestel. Deze oude trainingsmethode is echter achterhaald door onderzoekers en wetenschappers. Het lichaam zal haar vet reserves vrijwel direct aanspreken wanneer je begint met trainen, dus niet na ... Lees meer »