Home » Trainen

Trainen

10 redenen om aan krachttraining te gaan doen

krachttraining

Krachttraining is één van de meest effectieve methodes om af te vallen. Het is wetenschappelijk bewezen dat krachttraining in combinatie met intensieve cardiotraining de meest effectieve manier is om af te vallen. Krachttraining heeft een positieve invloed op je insuline aanmaak. Door het opbouwen van spieren, vergroot je zowel de ontvankelijkheid van de spieren voor insuline en hun vraag naar ... Lees meer »

Word leniger in 2 minuten

De biceps zorgen voor het buigen van de elleboog. Dit klopt en is een logische gedachte. Maar volgens Thomas Myers moeten we het lichaam niet zo bekijken. Spieren werken altijd samen en zijn afhankelijk van elkaar. Thomas Myers, het brein achter anatomy trains, onderzocht het menselijk lichaam en ontdekte dat spieren met elkaar verbonden zijn door bindweefsel, ook wel facie ... Lees meer »

Uithoudingsvermogen en fitness

uithoudingsvermogen

Het trainen van het uithoudingsvermogen wordt in de literatuur ook wel omschreven als het trainen van de verschillende energiesystemen. Soorten uithoudingsvermogen duurtraining extensieve intervaltraining intensieve intervaltraining herhalingstraining snelheid uithoudingsvermogenstraining Duurtraining & extensieve intervaltraining De naam van de bovengenoemde trainingsmethode verklapt het doel van de methode eigenlijk al. Het duur systeem (aërobe capaciteit en vermogen) vergroten door middel van gerichte training. ... Lees meer »

Lenigheid en Fitness

Lenigheid

Algemeen Lenigheid is niet alleen belangrijk voor turners en balletdansers, ook voor vele andere sporten in lenigheid belangrijk. Lenigheid is samen met coördinatie 1 van de voorwaarden om uithoudingsvermogen, snelheid en kracht te kunnen verbeteren. Daarnaast is het ook belangrijk voor het voorkomen van blessures. Definitie lenigheid De weerstand die tijdens een beweging door het gewricht wordt ondervonden. Deze bewegingsuitslag kan door het lichaam ... Lees meer »

Snelheid en Fitness

Snelheid

Snelheid wordt in de literatuur vaak omschreven als: Het vermogen van spieren om één of meerdere acties in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren. Soorten snelheid De verschillende vormen van snelheid: Reactiesnelheid Handelingssnelheid Snelheid van voortbewegen Deze drie algemene vormen van snelheid zijn ook weer opgebouwd uit verschillende vormen van snelheid maar hier kom ik straks op terug. ... Lees meer »

Krachttraining in het algemeen

Krachttraining kan gebruikt worden voor allerlei gestelde doelstellingen, denk bijvoorbeeld aan gewichtsafname of toename of aan sportspecifieke krachttraining of misschien krachttraining in het kader van revalidatie en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Krachttraining is onder te verdelen in verschillende vormen van kracht, hieronder staan ze beschreven: Krachtuithoudingsvermogen een beweging langdurig uit kunnen blijven voeren vaak in ... Lees meer »

Krachttraining & Cardiotraining

Algemeen In veel fitnesscentra en op veel fitnessapparatuur staat iets uitgelegd over vetverbranding in bepaalde hartslag zones. Veel mensen gebruiken dit advies en staan soms uren in de week op een bepaald cardiotoestel. Deze oude trainingsmethode is echter achterhaald door onderzoekers en wetenschappers. Het lichaam zal haar vet reserves vrijwel direct aanspreken wanneer je begint met trainen, dus niet na ... Lees meer »