Home » Testen » Kracht » Squat test

Squat test


Squat test
Uitleg over een krachttest voor met name de bovenbenen, de squat test.


Hoeveel squats kun jij maken? Ga voor een stoel of bank staat met je voeten op schouders breedte en plaats de handen op je heupen. Buig door je knieën zodat je de stoel of bank  licht aanraakt en kom daarna weer in volledige stand. Blijf dit doen totdat je niet meer kunt.

Aandachtspunten

  • De hoogte van de stoel of bank  staat goed ingesteld wanneer je knieën in zit 90 graden zijn gebogen.
  • Knieën mogen niet voorbij de tenen komen.
  • hou je rug recht en blijf naar voren kijken.

Schrijf op hoeveel squats je kan maken. Na een periode va  trainen kun je de test opnieuw doen en kijken of er verbetering zichtbaar is.

Hoe ging het?

Vergelijk de resultaten in de onderstaande tabel. Vergeet niet, deze scores zijn gebaseerd op het doen van de tests zoals beschreven staat. De nauwkeurigheid zal minder worden  als de test wordt gewijzigd, met het gebruik van een hogere of lagere stoel. De cijfers in de tabel zijn een globale schatting, probeer vooral jezelf te verbeteren!

squat-test1

Hoeveel squats kun jij maken? Ga voor een stoel of bank staat met je voeten op schouders breedte en plaats de handen op je heupen. Buig door je knieën zodat je de stoel of bank  licht aanraakt en kom daarna weer in volledige stand. Blijf dit doen totdat je niet meer kunt. Aandachtspunten De hoogte ...

Beoordeling

Wat vond je van dit artikel?

Gebruikers beoordeling: 4.13/5 ( 2 stemmen)
0

Geef een Reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*