Heb jij snel een vermoeid gevoel tijdens het skiën? Kan je die lange afdalingen niet meer volhouden? Dan is dit schema perfect voor jou. Begin er op tijd mee en merk het verschil tijdens de wintersport vakanties!
Wintersport

Fitness schema skiën

Algemeen

Fitness kan een goede voorbereiding zijn op de aankomende wintersport. Heb jij het gevoel dat je benen de lange afdalingen op een gegeven moment niet meer aankunnen? Dan kan dit fitness schema wel eens de oplossing zijn. Dit schema zal de nadruk met name op het onderlichaam leggen omdat deze groep spieren voornamelijk gebruikt worden tijdens het wintersporten.

Fitness schema

In eerdere artikelen is uitgelegd waarom je voor een bepaald aantal herhalingen kiest in je training (algemene krachttraining). Alle oefeningen staan uitgebreid uitgelegd in de categorie fitnessoefeningen. In het schema is ruimte gelaten om de trainingsgewichten in te vullen, dit is tevens ook een mooie manier om de progressie te monitoren. Onderaan het schema is een presentie lijst toegevoegd waarop de aantal trainingen bijgehouden kunnen worden.


Bekijk ook

Dagelijkse workout voor 30 dagen

De workout bestaat uit 4 oefeningen voor de buik en 1 oefening voor de benen. …