Het grootse deel van de mensen in de sportschool heeft als doel afvallen. Maar wat is eigenlijk het meest effectief, krachttraining of cardio?

Fitness schema afvallen

Cardio en afvallen

Cardiotraining wordt ook wel duurtraining genoemd. Fiets, loopband, crosstrainer en roeier zijn de bekendste cardio toestellen in de sportschool. Cardio is een prima manier om af te vallen. Tijdens de training verbrand je veel calorieën. Het wordt aangeraden om te trainen op 65% van je Hfmax. Wil je tijdens de training al vet verbranden, dan moet je minimaal een half uur aan cardio doen. Je vetverbranding komt namelijk langzaam op gang.

Krachttraining en afvallen

Krachttraining is een zeer effectieve manier om af te vallen.  Met krachttraining bouw je spiermassa op. Spieren zijn de grootste afnemer van calorieën, 1 kilo spieren verbrand per dag 70 calorieën in rust. Daarnaast verbrandt je tijdens krachttraining veel calorieën, maar ook na de training. Dit komt doordat je spieren moeten herstellen. Uiteindelijk verbrand je met krachttraining meer calorieën dan met cardio.

Combinatie kracht en cardiotraining om af te vallen

De combinatie van kracht en cardio in een training is het meest effectief om af te vallen. Daarnaast wordt de training minder eentonig. Het beste is om te beginnen met krachttraining, hiermee verbruik je veel koolhydraten in het lichaam. Wanneer je start met cardio, zal het lichaam snel overgaan op vetverbranding.


Bekijk ook

Dagelijkse workout voor 30 dagen

De workout bestaat uit 4 oefeningen voor de buik en 1 oefening voor de benen. …