De peck deck. Hoe voer je deze oefening uit? Wat zijn de aandachtspunten en de veel gemaakte fouten bij de peck deck? Lees dit en nog veel meer over de fitness oefening peck deck in dit artikel.
Peck-deck

Peck deck oefening

Oefening

Vertical butterfly-peck deck, dit zijn twee namen die vaak gebruikt worden voor de nummer 6 in onze top 10: de peck deck. De peck deck is een geïsoleerde oefening voor de borstspier. De peck deck wordt uigevoerd op een toestel die ingesteld moet worden. Hieronder staan de deelhandelingen in een stappenplan uitgeschreven:

  1. Ga op het apparaat zitten, spreid je armen en buig je ellebogen.
  2. Adem in en breng de armen naar elkaar toe, adem aan het einde van de beweging uit,
  3. Laat je armen gelijkmatig weer terug komen in de uitgangspositie en adem in.

Variaties

De peck deck wordt uitgevoerd op een toestel. Dit beperkt de variatie mogelijkheden enorm. Eigenlijk kan er met de peck deck zelf niet gevarieerd worden. Wat wel een variatie mogelijkheid kan zijn is bijvoorbeeld de aantal herhalingen/sets aanpassen.

Veel gemaakte fout

  • De beweging wordt te groot gemaakt waardoor met name de teruggaande beweging te ver uitgevoerd wordt. De spieren en het kapsel aan de voorzijde kunnen dan teveel oprekken waardoor aan de achterkant juist alles verkort. Dit kan uiteindelijk leiden tot schouderklachten (impingement)

Bekijk ook

Bicycle-excercise

Bicycle crunch oefening

De bicycle crunch is een gemakkelijk uit te voeren buikspier oefening. In veel sportscholen is …