De incline press. Hoe voer je deze oefening uit? Wat zijn de aandachtspunten en de veel gemaakte fouten bij de incline press? Lees dit en nog veel meer over de fitness oefening incline press in dit artikel.
Incline-press

Incline press oefening

Oefening

De incline press is een variatie van de nummer 1 oefening: Bench press. Omdat de incline press ook vaak wordt gekozen in de sportscholen heeft ook de incline press een apart plekje gekregen in onze top 10! Het verschil met de normale bench press is de hellingshoek van de bank, deze staat omhoog waardoor de nadruk op de bovenste delen van de borstspier komt te liggen. De oefening kan op verschillende manieren uitgevoerd worden maar over het algemeen wordt de oefening uitgevoerd met een halter en een bankje.

  1. Ga op de bank liggen met de rugleuning tussen de 45° en 60°.
  2. Pak de stang onderhands vast en laat hem zakken tot aan de bovenzijde van het borstbeen.
  3. Strek hierna je armen en adem gelijktijdig uit.

Variaties

  • Bench press
  • Decline press
  • Small bench press
  • Bench press met opgetrokken knieën

Veel gemaakte fouten

  • De beweging wordt maar half uitgevoerd omdat men een zo zwaar mogelijk gewicht wil drukken. Hierdoor wordt er niet diep genoeg ingezakt en is de training minder effectief.
  • De polsen zijn te zwak waardoor de stang naar achteren hangt in je handpalm. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd blessures ontstaan in de pols regio.
  • De stang wordt niet goed in balans gehouden omdat er bijvoorbeeld een te groot verschil van kracht is in de armen. Hierdoor kan het zijn dat de stang kanteld met de gevolgen van dien…

Bekijk ook

Bicycle-excercise

Bicycle crunch oefening

De bicycle crunch is een gemakkelijk uit te voeren buikspier oefening. In veel sportscholen is …