De glute machine oefening. Hoe voer je deze oefening uit? Wat zijn de aandachtspunten en de veel gemaakte fouten bij de glute machine? Lees nog veel meer over de fitness oefening glute machine in dit artikel.
Glute-machine

Glute machine oefening

Oefening

De glute machine oefening is een geisoleerde oefening specifiek voor de bilregio. De oefening wordt over het algemeen uitgevoerd met een apparaat maar kan ook zeker uitgevoerd worden met een kabel. De oefening is onder te verderlen in zogehete deelhandelingen. Hieronder staan deze deelhandelingen opgesomt.

  1. Ga op het toestel staan en pak de handvatten vast.
  2. Plaats één been achter het rolkussen.
  3. Breng het been dat achter het rolkussen zit naar achteren.
  4. Zorg ervoor dat je de heup niet meedraait, kom hiervoor al terug naar de startpositie.

Variaties

De glute machine oefening is natuurlijk erg beperkt in variaties doordat de oefening uitgevoerd wordt met een apparaat. De verdeling van kracht kan een vorm van variatie zijn. Denk hierbij aan de verschillende verschijningsvormen van kracht, isometrisch, excentrisch en concentrisch. Een andere variatie kan zijn:
de cable hip extension. De oefening wordt met de kabel uitgevoerd zodat er een grote kracht gevraagd wordt van de stabilisatoren in de heup. Door deze oefenvorm kan er gespeeld worden met de richting van de uitvoering waardoor het accent ergens anders komt te ligge.

Veel gemaakte fouten

Er zijn weinig foute uitvoeringen mogelijk met de glute machine omdat deze oefening uitgevoerd wordt met een vast toestel. Echter zijn er wel een aantal aandachtspunten tijdens het uitvoeren van de oefening:

  • Wanneer het lichaam niet ondersteunt is moet je er goed op letten dat je je lichaam niet mee gaat bewegen anders is de kans op een sport blessure aanwezig.
  • Hou goed de instellingen aan die op het toestel aangegeven staan. De beenrol moet op de goede hoogte ingesteld staan.

Bekijk ook

Bicycle-excercise

Bicycle crunch oefening

De bicycle crunch is een gemakkelijk uit te voeren buikspier oefening. In veel sportscholen is …