De chest press. Hoe voer je deze oefening uit? Wat zijn de aandachtspunten en de veel gemaakte fouten bij de chest press? Lees dit en nog veel meer over de fitness oefening chest press in dit artikel.
Chest-press

Chest press oefening

Oefening

De chest press is een veel gebruikte borst oefening in de sportscholen. De oefening is zo populair omdat deze erg laag drempelig is. Het is een oefening die uitgevoerd wordt op een toestel waar in de praktijk weinig fout kan gaan. Zoals eerder al genoemd is het een oefening voor de grote borstspier ook de bovenarmen en schouders doen mee tijdens de oefening. Hieronder staan de deelhandelingen van de oefening uitgeschreven:

  1. Ga op het toestel zitten en plaats je handen om de handvatten.
  2. Duw het gewicht naar voren en adem uit.
  3. Kom hierna terug in de startpositie en adem in.

Variaties

Omdat de oefening uitgevoerd wordt op een toestel zijn de variatie mogelijkheden nihil.

  • Op sommige uitvoeringen van de chest press zijn twee handvatten bevestigd hierdoor kan gevarieerd worden tussen een smalle en een normale chest press. Door deze variatie kan de nadruk op een ander deel van de spier gelegd worden.

Veel gemaakte fouten

  • Het stoeltje staat te hoog ingesteld waardoor de hoek niet meer optimaal is. Dit kan gebruikt worden om de nadruk op een ander deel van de borstspier te leggen maar over het algemeen zorg je ervoor dat je armen gelijk zijn aan de handvatten.

Bekijk ook

Bicycle-excercise

Bicycle crunch oefening

De bicycle crunch is een gemakkelijk uit te voeren buikspier oefening. In veel sportscholen is …