Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/samtim/domains/fitdoorfitness.nl/public_html/wp-content/themes/fdf/functions/theme-functions.php on line 0
5 tips om te stoppen met roken - Algemeen
Home » Algemeen » 5 tips om te stoppen met roken

5 tips om te stoppen met roken


5 tips om te stoppen met roken
Stoppen met roken is één van de meest voorkomende goede voornemens. In dit artikel worden er 5 tips gegeven om jou te helpen bij het stoppen met roken.


1. Waarom

Dit is één van de belangrijkste factoren voor het slagen van je poging tot stoppen met roken. Weet waarom je het wil. Doe je het voor je gezondheid? Doe je het voor het geld? Vind je het gewoonweg smerig, de geurtjes of je gebit? Zo zijn er nog een tal van redenen maar het is erg belangrijk of voor jezelf deze redenen op een rij te zetten. Hier kun je dan op terugvallen wanneer je het lastig krijgt.

2. Doorbreek je gewoontes

Roken is naast een verslaving ook een gewoonte. Je hebt de hele dag door voor jezelf momenten gecreëerd waarop je gaat roken. Dit kan zijn na het eerste kopje koffie in de ochtend of misschien na het avondeten. Deze vaste momenten moeten veranderen. Dit kan al door kleine aanpassingen. Drink bijvoorbeeld je kopje koffie op een andere plek en lees de krant. Of poets na het warme eten direct je tanden of pak een stukje kauwgom.

3. Sociale controle

Dit punt kwam ook al terug in het artikel over: Goede voornemens. Sociale controle kun je creëren door je goede voornemen of je plan aan andere mensen te vertellen. Deze mensen weten dan wat je van plan bent en op deze manier kunnen ze jou steunen. Wanneer veel mensen in je omgeving weten dat je wil stoppen met roken dan zal je merken dat je minder snel een sigaret opsteekt in het bijzijn van andere mensen.

4. Leg het geld opzij

Roken is duur en het wordt steeds duurder. Ben je gestopt met roken dan bespaar je al gauw tientallen euro’s uit per week (afhankelijk van hoeveel je rookt). Leg dit geld eens opzij. Je zal versteld staan hoeveel geld je dit oplevert over een langere periode.

5. Beweeg

Sporten kan het verlangen naar nicotine verminderen. Op deze manier treden de ontwenningsverschijnselen minder of minder heftig op. Dus trek je sportschoenen aan en ga bewegen. Op deze manier ben je dubbel bezig met je gezondheid. Stoppen met roken en meer bewegen!

1. Waarom Dit is één van de belangrijkste factoren voor het slagen van je poging tot stoppen met roken. Weet waarom je het wil. Doe je het voor je gezondheid? Doe je het voor het geld? Vind je het gewoonweg smerig, de geurtjes of je gebit? Zo zijn er nog een tal van redenen maar ...

Beoordeling

Wat vond je van dit artikel?

Gebruikers beoordeling: 4.93/5 ( 2 stemmen)
0

Geef een Reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*