Warning: Declaration of tie_mega_menu_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/samtim/domains/fitdoorfitness.nl/public_html/wp-content/themes/fdf/functions/theme-functions.php on line 0
5 tips om je goede voornemens vol te houden! - Algemeen
Home » Algemeen » 5 tips om je goede voornemens vol te houden!

5 tips om je goede voornemens vol te houden!


5 tips om je goede voornemens vol te houden!
Goede voornemens. Iedereen heeft ze. Vaak ook op het gebied van gezondheid of sport. In dit artikel kun je een aantal tips lezen die jou kunnen helpen bij het volhouden van deze goede voornemens!


1. Sociale controle

Vertel je goede voornemens aan de mensen om je heen. Zodra vrienden, familie en collega’s van je goede voornemen weten zullen zij je hier ook aan herinneren. Maak hier wel duidelijke afspraken over want het kan erg vervelend en demotiverend zijn als iemand je telkens op je fouten wijst.

2. Realistische doelen

Het heeft geen zin om doelen te stellen die niet haalbaar zijn. Kijk daarom realistisch naar jezelf en naar je doel bij het schrijven van goede voornemens. Het gevoel van slagen is velen malen prettiger dan het gevoel van falen. Zorg er daarom voor dat je doelen stelt die haalbaar zijn!

3. Beloon jezelf

Heb je een deel stap van je grote doel gehaald? Beloon jezelf dan ook eens een keer. Je zal merken dat dit een positief effect heeft op het proces.

4. Motivatie

Bedenk goed waarom je iets wil gaan doen. Wanneer je concreet hebt wat je motivatie is kun je jezelf hier ook gemakkelijk aan herinneren. Op deze manier zorg je ervoor dat je er telkens aan wordt herinnert waarom je dit zo graag wil.

5. Maak het meetbaar

Stel een doel die gemakkelijk te meten is. Een vaag doel zal altijd vaag blijven en is dus moeilijk te behalen. Wanneer je een concreet doel op papier hebt staan waar jij jezelf aan kan houden dan zal het makkelijker zijn. Je weet dan precies wanneer je het doel hebt gehaald en wanneer niet

1. Sociale controle Vertel je goede voornemens aan de mensen om je heen. Zodra vrienden, familie en collega’s van je goede voornemen weten zullen zij je hier ook aan herinneren. Maak hier wel duidelijke afspraken over want het kan erg vervelend en demotiverend zijn als iemand je telkens op je fouten wijst. 2. Realistische doelen ...

Beoordeling

Wat vond je van dit artikel?

Gebruikers beoordeling: 3.61/5 ( 4 stemmen)
0

Geef een Reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*