Home » Afvallen » Crosstrainer of loopband, waarmee verbrand je meer calorieën?

Crosstrainer of loopband, waarmee verbrand je meer calorieën?


Crosstrainer of loopband, waarmee verbrand je meer calorieën?
Jouw tijd is kostbaar, daarom wil je zo effectief mogelijk trainen. Maar wat moet je kiezen om binnen een kort tijdsbestek de meeste calorieën te verbranden: de crosstrainer of de loopband?


Een studie van het Medical College of Wisconsin resulteerde dat de gemiddelde calorieverbranding bij joggen op een loopband voor één uur 705 tot 866 calorieën was. Health Status onderzocht de calorieverbranding van de crosstrainer. Hieruit kwam naar voren dat  met een uur op de crosstrainer ongeveer 773 calorieën worden verbrand. Op basis van deze soortgelijke studies, heeft de loopband een klein voordeel met calorieverbranding. 

Je verbrand op de loopband meer calorieën, de reden hiervoor is dat je voeten telkens los komen van de grond. Dit kost meer energie waardoor de loopband effectiever is dan de crosstrainer.

Meer calorieën

De regel blijft natuurlijk, dat hoe harder je werkt, hoe meer calorieën je zult verbranden op een bepaald apparaat. Toch blijkt dat de meeste mensen het makkelijker vinden om de hartslag omhoog te brengen op de loopband. Is hardlopen niks voor jou, of heb je snel last van je enkels knieën of onderrug? Dan is misschien de crosstrainer iets voor jou.  Met de crosstrainer op level 20 verbrand je meer calorieën dan 7 km/u joggen.

Tips om meer calorieën te verbranden

Je kunt ervoor kiezen om je workout iets zwaarder te maken op de crosstrainer door met je  handen los te trainen. Door het vasthouden van de  handen word het lichaam gestabiliseerd. Dit betekend dat zonder handen alle kleinere spiertjes (local stabilizers) aan het werk moeten. Dit zorgt voor meer calorieverbranding.

Probeer ook eens van richting te veranderen. Dit zorg voor een extra intensiteit en een compleet nieuwe workout!

Een studie van het Medical College of Wisconsin resulteerde dat de gemiddelde calorieverbranding bij joggen op een loopband voor één uur 705 tot 866 calorieën was. Health Status onderzocht de calorieverbranding van de crosstrainer. Hieruit kwam naar voren dat  met een uur op de crosstrainer ongeveer 773 calorieën worden verbrand. Op basis van deze soortgelijke studies, ...

Beoordeling

Wat vond je van dit artikel?

Gebruikers beoordeling: 5/5 ( 1 stemmen)
0

Geef een Reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*