Home » Afvallen

Afvallen

Recent onderzoek over vetverbranding

Cardio training Cardio training is een prima manier om vet te verbranden.  Meerdere onderzoeken tonen aan dat de efficiëntie van de vetverbranding al met 10% verbeterd na 5 trainingen met een gemiddelde van 60% van de VO2- max. Na 31 dagen stijgt de vetverbranding nog verder. De getrainde spieren zijn minder afhankelijk van lichamelijke bronnen zoals koolhydraten wat opgeslagen ligt ... Lees meer »

Crosstrainer of loopband, waarmee verbrand je meer calorieën?

Een studie van het Medical College of Wisconsin resulteerde dat de gemiddelde calorieverbranding bij joggen op een loopband voor één uur 705 tot 866 calorieën was. Health Status onderzocht de calorieverbranding van de crosstrainer. Hieruit kwam naar voren dat  met een uur op de crosstrainer ongeveer 773 calorieën worden verbrand. Op basis van deze soortgelijke studies, heeft de loopband een klein ... Lees meer »

Tips om van je buikvet af te komen

Voedingstips 1. Word pro (biotisch) Yakult en Actimel doen meer dan je vol pompen met goede bacteriën. Probiotica werken de calorieopname tegen, zodat je minder vet aanzet. Neem ze 6 weken lang om 4% vet te verliezen. 2. Eet met je verkeerde hand Zet de chips ver van je vandaan en eet met je verkeerde hand. Uit onderzoek blijkt dat je ... Lees meer »

10 tips die je helpen bij het afvallen

Tip 1: ontbijt goed Sla nooit het ontbijt over. Een goed ontbijt met veel proteïnen en koolhydraten zorgt ervoor dat je bij de lunch niet zoveel trek zult hebben, waardoor je minder zult gaan snacken. Daarnaast zorgt het ontbijt ervoor dat je stofwisseling op gang komt. Tip 2: tussendoortjes Wanneer je trek hebt in eten tussen de maaltijden door, kan ... Lees meer »

Verantwoord afvallen

Diëten is trainen om dik te worden. Dit lijkt een vreemde uitspraak, maar gebeurt massaal in de werkelijkheid. Met diëten gaat men vaak veel minder eten, hierdoor krijgt het lichaam te weinig voedingsstoffen binnen. Het lichaam gaat  over op de noodtoestand, met als gevolg dat het lichaam denkt met minder spieren vooruit te kunnen. Ook gaat het lichaam spieren verbranden ... Lees meer »